Aller au contenu. | Aller à la navigation

Navigation

Navigation
Menu de navigation

Navigation

Actions sur le document
Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir
Vous êtes ici : Accueil / Loisirs / Culture / Musées / Mill | Musée Ianchelevici La Louvière | / NL / Het Museum

Het Museum

Het Musée Ianchelevici  bevindt zich in het voormalige Justitiepaleis in het centrum van La Louvière, vlakbij de handelswijk en de restaurants en in de buurt van andere culturele instellingen.

De permanente verzameling  van het museum toont alle aspecten van het œuvre van de kunstenaar van Roemeense origine, Idel Ianchelevici (1909-1994): tekeningen, beeldhouwwerken (gipsen modellen en werken in taille directe), maar ook het leven van de kunstenaar, de belangrijkste fasen van zijn loopbaan en zijn bijdragen tot de numismatiek en tot de filatelie komen aan bod.

Het museum leidt tevens een actief beleid van tijdelijke tentoonstellingen rond hedendaagse kunst.
Naast de tentoonstelling van kunstwerken beheert het museum ook de verzameling van de stad La Louvière, een ensemble van meer dan duizend kunstwerken (schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek, grafisch werk, foto’s,…), bewaard in de reserve of verspreid over de gemeentelijke gebouwen.

Het museum is financieel en administratief afhankelijk van de stad La Louvière. Het wordt gesubsidieerd door de Franse Gemeenschap van België en draagt bij tot de uitstraling van de vzw Les Amis de Ianchelevici.